Första advent må vara starten på julmånaden men firandet drar igång på riktigt den 13 december med Lucia. Vad passar inte bättre än att köpa hem lite lussefika för att känna smakerna av julen några veckor innan jul?

Lucia är en speciell högtid i Sverige då det är det enda helgon som har en egen dag vi firar. När Sverige fortfarande gick efter den julianska kalendern föll Lucia och vintersolståndet på samma dag,  det gjorde att den 13 december var den längsta dagen på året. Anledningen till att man firar just Sankt Lucia är för att Lucia härstammar från det latinska ordet lux som betyder ljus och på årets mörkaste dag kan man behöva fira självaste ljuset.

Även om vi inte riktigt firar ljushelgonet Lucia idag som man gjorde förr har vi ändå något gemensamt i att vi fikar juliga läckerheter några dagar innan jul. Passa därför på att fixa lite lussefika till kontoret från några av våra partners. Lussebullar, saffranslängder, pepparkakor och mycket annat. Hos oss på Caterbee hittar du det bästa lussefikat i stan från bland annat:

By the Bakery

By the Bakery har ett brett utbud av saftiga bullar och kakor för det perfekta lussefikat. I deras utbud hittar du båda stora och små lussebullar, den traditionella lussekatten och saffranslängder. Förutom bullar i mängder har de även gott julgodis som saffranspraliner, saffranskola och äppelgelehjärtan. Är ni många som ska mumsa på julens godbitar finns det även en stor och saftig saffransbutterkaka som kan avnjutas tillsammans med kollegorna. Se hela By the Bakerys utbud här.

Thelins

Thelins har även dem ett brett utbud av lussefika att avnjuta till den stora dagen. Förutom de vanliga varianterna av lussebullar, saffranslängder och pepparkakor  har de även marsipanfigurer och tomtepraliner. Vill du ha en liten extra ‘touch’ på årets lussebullar kan du köpa en saffransknut som innehåller mandelmassa. En kanonblandning för den som inte bara vill ha den traditionella bullen. Ska ni ha någon aktivitet under fikat kan ni även beställa Thelins pepparkaksdeg för att göra egna pepparkakor under lussefikat. Se mer av Thelins utbud här.

Bröd och salt

Bröd och salt satsar helhjärtat på sina bullar, men vad gör det när de är så goda? Förutom den klassiska saffransbullen och saffranslängden erbjuder de även veganska och  glutenfria alternativ. Perfekt för den som behöver specialkost på lussefikat. Vill du beställa lussefika från Bröd och salt kan du göra det här.

Det var bara några av alternativen vi erbjuder på Caterbee. Vill ni se mer av vårat utbud och beställa till kontoret kan ni göra det via oss. Vi har allt ni behöver för ett fantastiskt lussefika.

Behöver ni mer inspiration inför julmaten? Läs våra andra inlägg om jultallrik, hållbara julbord och udda julbord från andra delar av världen.

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *